I dag var jeg på mølla i 40min så da passer det jo godt med noe så sunt som wok til middag.
Å woke skal være den tilberedningsmetoden som beholder næringsstoffene best, og de fleste grønsaker kan jo wokes. Når grønnsakene wokes raskt på høy varme så forsegles overflaten, og både smak, konsistens, farge og næringsstoffer bevares opptimalt :)
Av dette får du i deg mange nyttige stoffer som forskjellige vitaminer, fiber, antioksidanter og mineraler!
En huskeregel er at des mørkere og kraftigere farge det er på grønsaken, des mer antioksidanter er det i den. Jeg velger bestandig den mørkeste paprikaen for eksempel :)
- Grønn paprika
- Orange paprika
- Søt-paprika
- Squash
- Sukkererter
- Brokkoli
- Green Beans
- Vannkastanjetter
- Babymais
- Banan
- Svinestrimler
- Olje
Krydder:
- Kanel
- Chilikrydder
- Paprikakrydder
- Hvitløkspulver
- Kjøtt & Grill (på svinestrimlene)
Mmmm, smaker kjempegodt! :)
Olje? Bruker du en blanding 50:50 av kaldpresset olivenolje og raps? Det skal jo være så sundt!
SvarSlettJeg bruker Vita sin. Må jo ha litt olje i panna når man woker vet du!
SvarSlett