MissLeikny

MissLeikny

mandag 3. november 2014

Dyrlegebesøk

I dag ble det dyrlege tur med hundene, og pappa fikk bli med da.
Nå har det nemlig gått 14 dager siden Aylo ble kastrert, så det var på tide å fjerne stingene, pluss vaksine på begge hundene. 

Først fikk Aylo en sprøyte med beroligende midler, slik at han ble helt slapp og søvnig. Han synes nemlig ikke det er så gøy at noen skall røre ved det stedet der hans edle deler skulle ha vært (forståelig nok!). Derfor ble det en sprøyte først, og i tillegg må han ha ganske sterk dose fordi han nekter liksom å overgi seg til virkningen av stoffet så lett. 
Når sprøyten fikk virke var det ingen problem å fjerne 6 sting, tok bare noen sekunder. Vaksinen fikk han også mens han allerede var rolig :) Er ikke så glad i stikk og ting som kan gjøre litt vondt, stakkar.

Med Santo var det noe helt annet! Han fikk bare tilgang til en pakke med bløtfor mens dyrlegen skulle sette vaksinen, så da var den saken løst. Han snudde knapt på hodet en gang, og sa ingen ting. Mat var tydeligvis mye viktigere enn et lite stikk. Super tøffe chihuahuaen min :D

Må også nevne noe av skrytet de fikk hos dyrlegen da, for det er jo det koseligste :) Aylo får mye høre at han har utrolig fin og blank pels. Det er virkelig sant, han skinner som en diamant :D Santo får rett som det er høre at han er så rolig og tøff til å være Chihuahua. Mange sier at han er veldig spesiell både i farge og lynne, altså på en positiv måte. Altså, jeg har verdens beste hundebisker! Er det ikke slik at mødre bruker å skryte av barna sine? ;)

Håper virkelig det blir lenge til neste gang Aylo må gjøre noe mer omfattende enn vaksiner fremover. Lille kroppen har opplevd mye på de 3 årene han har levd. Men han er iallefall den sprekeste hunden jeg vet om..tror det er lite som springer i fra han når han setter lang-skankene i fart :D
Fikk et bevis på at han har en meget god kondis i dag forresten.. Når han ligger med beroligende stoffer i kroppen og han er helt slapp, så puster han med litt lang tid i mellom hvert pust, fordi han har meget god lungekapasitet, så han trenger ikke å puste "så mye" for å få nok oksygen i blodet. Grunnen til at dette ble nevnt var fordi dyrlegen la merke til det når han sto å så på han når han lå på bordet, så han ble litt observert. Men han var vist bare slik på grunn av at han rett og slett er veldig sprek :)

Her ligger Aylo i pleddet sitt etter vi kom hjem. Er litt dopet, så det er veldig godt å ligge under gode varme pleddet til han våkner ordentlig og kroppen får blitt normal igjen :)


2 kommentarer:

  1. Stakkar Aylo-gutten som blir dopet ned. Men han kommer seg vel snart igjen, den spreke gutten.

    SvarSlett
  2. Jada, bli spræking ijæn t i mårra ja!

    SvarSlett